Veel gestelde vragen over Fusion Mineral Paint™


 

Wat is Fusion Mineral Paint™?

Fusion Mineral Paint bevat 100% acrylhars en is de enige verf met deze verhouding op de markt. De verf bevat natuurlijke pigmenten, is uv bestendig en eenmaal uitgehard is hij water en vlek bestendig

De Fusion MIneral Paint is een prachtige matte verf. U krijgt hierdoor een mooie strakke gladde afwerking en zijn er geen penseelstreken zichtbaar.

Zet er 2 lagen verf op met 4 uur er tussen, soms is 1 laag al voldoende.

Droogtijd binnen een uur. Uitharden 3 week. Kan wel eerder gebruikt worden, maar is nog kwetsbaar, dus voorzichtig zijn.

Wat is 100% acrylaatverf?

Fusion MIneral Paint™ is gemaakt van 100% acryl en niets minder!

100% acryl zorgt voor één consistente en stevige laag over heel je meubel. De verf is niet poreus, wat betekent dat ze geen vuil of water kan absorberen en afwasbaar is. Je hoeft dus geen wax of vernis aan te brengen.

Wat betekent 100%? Vele andere merken of verfsoorten bevatten minder dan 100% acryl, en gebruiken vinyl of latex van lage kwaliteit als goedkope ingrediënten in de verf. Bij Fusion Mineral Paint™ wordt enkel de hoogste kwaliteit aan ingrediënten gebruikt, waardoor deze verf van hoge kwaliteit is en laag aan VOS. Fusion Mineral Paint™ bevat ook geen chemicaliën zoals ammoniak en formaldehyde, die je wel in veel andere verf kan terugvinden.

Is Fusion Mineral Paint™ milieuvriendelijk?

Alle Fusion Mineral Paint™ producten zijn niet-toxisch, loodvrij, vrijwel geurloos en hebben een zeer laag vluchtige organische stof (VOS) en bevatten geen ammoniak of formaldehyde.

Moet er nog voorwerk gedaan worden?

Fusion Mineral Paint™ is niet alleen gebruiksvriendelijk en perfect voor beginners en professionals, het kan op vrijwel elk oppervlak worden gebruikt om uw creativiteit te maximaliseren. Wanneer de ondergrond niet super glad is (glas, tegeltjes of bijv. metaal) is een primer niet nodig en de toplaag is al ingebouwd.

Wanneer heb ik Fusion™ Tough Coat nodig?

Fusion Mineral Paint™ Tough Coat is een matte vernis voor tafelbladen, keukenkastjes en bijvoorbeeld stoelen. Dus alle oppervlakten die je dagelijks erg intensief gebruikt.

Tough Coat vergeelt niet en zorgt voor een extra bescherming tegen zeer intensief dagelijks gebruik. Gebruik voor donkere kleuren de Stain & Finishing Oil Naturel als afwerklaag. De Tough Coat laat snel een witte waas na mits niet goed dun opgebracht.

Hoeveel Fusion Mineral Paint™ heb ik nodig?

Fusion Mineral Paint™ biedt een ongelooflijke dekking van 7 vierkante meter per pot (500 ml). In de meeste gevallen is één laag voldoende.    

 

Hoeveel kan ik met een tester doen?

Een tester bevat 37 ml verf en is geschikt voor kleine items. Denk aan vaasjes, lijstjes of een kaars standaard. Het is handig een tester te hebben, mocht er toch een meubelstuk beschadigen. Bijstippen is dan eenvoudig en je ziet geen kleurverschil.

Wat voor kwast gebruik ik voor de Fusion Mineral Paint™?

Voor de Fusion Mineral™ gebruik je een synthetische kwast of Vilt (lak) rollertje.

Er zijn geweldige kwaliteitskwasten van Staalmeester, deze zijn iets dikker en steviger. Bekijk ook het filmpje bij deze kwasten.

Ook de smallere en platte synthetische kwasten van Old Red Barn voldoen prima.

De kwasten zijn er in verschillende varianten van rond tot ovaal of plat. Met steel of zonder. Welke het fijnste werkt is per persoon verschillend. 

De kwasten direct na het verven reinigen met kwastenreiniger van Fusion of met lauw water en milde zeep. Wacht niet te lang anders wordt de kwast/roller hard door de coating.

Hoe lang moet ik Fusion Mineral Paint™ uit laten harden?

De Fusion Mineral Paint™ heeft 21 dagen nodig om goed uit te harden. Daarna is het met water schoon te maken. Gebruiken kan eerder, maar houd er rekening mee dat het nog kwetsbaar is.

Mocht er in tussentijd toch een beschadiging ontstaan dan kan je de beschadigde plek eenvoudig aanstippen met de verf. Er ontstaat geen kleurverschil.

Op welke ondergronden kan de Fusion mineral Paint™ gezet worden?

De Fusion Mineral Paint kan op bijna iedere ondergrond gezet worden, behalve olie en gewaxte ondergronden. Lak kan niet over vettige ondergronden, andersom wel.

De Fusion mineral Paint kan naast meubelen ook op, 

 • Plastic 
 • Glas
 • Metaal 
 • Tegeltjes
 • Fineer
 • melamine
 • kurk
 • laminaat

Superglad? Schuur even lichtjes op of zet er dan eerst een laagje Utragrip op. 

Kan ik teak verven?

Teak is van zichzelf een vettige houtsoort. De watergedragen verf van Fusion Mineral Paint™ zal daarom misschien niet gaan hechten. Test daarom altijd even op een onopvallende plek. Zet wat verf op de het teak meubel, merk je meteen al dat de verf opentrekt en gaat drijven en dus niet dekt? Dan weet je al dat het niet te verven is met deze verf.

Een 2e test wanneer de verf in eerste instantie wel pakt op het teak hout is, laat het 2 uur drogen en kijk of je het er weer makkelijk af kan vegen. Zo ja, dan valt het wederom af te raden.

Blijft het prima zitten? Dan kan je rustig de hele teak kast gaan doen. Vooral oud teak wat goed droog is wil vaak wel.

Kan je radiatoren verven met Fusion Mineral Paint?

Radiatoren kunnen in principe geverfd worden met Fusion Mineral Paint. Ga het altijd eerst even testen. Het materiaal waar tegenwoordig radiatoren van gemaakt worden is namelijk anders dan vroeger. Een coating kan roet in het eten gooien. Het hangt dus een beetje van het materiaal af waar het van gemaakt is.

De Hittebron moet natuurlijk uit staan. Niet eerder aanzetten dan dat de verf goed uitgehard is (3 weken) en dan langzaam omhoog draaien. Anders knapt de verf er weer af.

Het is raadzaam om de radiator eerst goed te ontvetten en er dan eerst Ultra Grip er op te zetten voor de hechting.

Na 12 uur drogen kan de eerste laag verf erop gezet worden. Check na een week of de verf zich goed houdt. Dan weet je ook of het lukt. Dus eerst even testen. 

Is de Fusion Mineral Paint™ Toy/Kidssafe?

Alle kleuren uit de Little Collectie hebben het Noord Amerikaanse certificaat Toysafe. Voor Europa hebben we nog geen certificaat.

Het zijn prachtige vrolijke zachte kleuren die prima op ledikantjes en boxen gezet kunnen worden. 

 

 

Geverfd door Puur & Pastel in de Kleur Inglenook 

Hoe duurzaam is Fusion Mineral Paint™?

Zodra Fusion MIneral Paint™ is uitgehard, geeft het een zeer duurzame en afwasbare afwerking. Fusion™ gebruikt acrylhars van industriële kwaliteit in de formule, dus het is enigszins flexibel en kan meebewegen met je meubels, vloeren, keukenkasten en meer. 

 

  kleur Brook 

 

Kunnen Raamkozijnen geverfd worden met Fusion Mineral Paint™ ?

Ja hoor dat kan prima. Ontvetten en lichtjes opschuren en schilderen maar. Ook geschikt voor buiten, alleen is er 3 weken nodig voor het uitharden en dat is een dingetje hier in Nederland.

Kan ik buitenmeubelen verven met Fusion Mineral Paint™ ?

Buitenmeubelen, potten en andere items kunnen zeker geverfd worden. Zorg dat de items eerst 14 dagen binnen hebben gestaan zodat ze goed droog zijn (hout). Met slecht weer, de geverfde items, zeker nog 3 weken binnen laten staan om het te beschermen tegen vocht.

 

 Kleur Azure

Kan Fusion Mineral Paint™ ook op de muur? 

Deze verf leent zich geweldig voor een muur. Op brengen met een rollertje en minstens 3 weken uit laten harden alvorens je hem afneemt met water. Bepaalde kleuren hebben n de 2 liter flessen waardoor je goedkoper een hele muur kan doen.

Kan ik Fusion MIneral Paint™ in de badkamer gebruiken?

Ja, dat kan!  Fusion Mineral Paint™ vormt een consistente en waterbestendige laag op je meubel. Water of vocht zullen niet door het oppervlak heen trekken nadat de verf is uitgehard.

Hoe lang kan ik Fusion Mineral Paint™ bewaren?

De verpakking is van hoogwaardige kwaliteit en de verf zal daarom niet uitdrogen of bederven. Wanneer het deksel goed gesloten blijft, kan je de verf tot 7 jaar bewaren. Leuk weetje: wist je dat alle verpakkingen met de hand gevuld en gelabeld worden?

Eenmaal geopende potten kan je van een huishoudfolie plastic voorzien. Zet deze over de geopende pot en draai dan de deksel erover dicht. Dit zorgt ervoor dat de deksel niet vastplakt en weer makkelijk te openen is.

Kan ik ook doorschuren/distressen met Fusion Mineral Paint™? 

Ja, met Fusion Mineral Paint™ kan je doorschuren. Omdat Fusion Mineral Paint™ zo sterk hecht en heel hard wordt, kan je beter direct gaan doorschuren zodra de verf droog is. Dagenlang wachten is dus niet aan te raden. Voor een lichte doorschuur look, raden wij schuurpapier nr. 320 of een vochtig doekje aan. Voor een wat groffe uitstraling, adviseren we om het blokje van bijenwas (beeswax) te gebruiken.

Breng de bijenwas aan op randjes, hoekjes, houtsnijwerk. Waar je de was aanbrengt, zal Fusion Mineral Paint™ niet goed hechten en subtiel loslaten. Verwijder de loslatende verf met een vochtig doekje of een fijn schuurpapiertje.

Kan je op alle ondergronden verven met Fusion Mineral Paint™?

Ja hoor, door eerst een laag Ultra Grip aan te brengen, en dan pas te schilderen met Fusion Mineral Paint™, kan je ook moeilijke ondergronden schilderen zoals, laminaat, melamine, metaal, glas. Je kunt dankzij Ultra Grip de volledige lijn van Fusion Mineral Paint™ producten toepassen op werkelijk elke ondergrond, met uitstekende resultaten!

Wist je dat de Fusion Mineral Paint™ ook Metallic kleuren heeft?

Voordat je gaat schilderen met de metallic kleur van je voorkeur, moet je een laag van een effen verfkleur schilderen die vergelijkbaar is, aangezien de metallics redelijk transparant zijn, dit zal helpen bij de dekking.

 • Pearl, Raw Silk als onderlaag. 
 • Champagne kleuren, Champlain. 
 • Copper,  Mustard of Tuscan Orange.  
 • Bronze, Lichen of Bedford. 
 • Brushed Steal, Little Lamb. 
 • Pale Gold,  Buttermilk Cream. 

Nieuwe kleuren zijn Gold (Buttermilk Cream als ondergrond)en Silver (Sterling eronder).

Zorg ervoor dat u eerst test om te zien of de resultaten u bevallen.

Bekijk voor meer info, voorbeelden en filmpjes over alle andere producten mijn Blogs of bekijk de verschillende producten in de webwinkel. Bij de meeste producten zit een filmpje toegevoegd.

--------------------------------------------------------------------------------------

Extra info vindt u in onderstaande schema's. Heeft u toch nog een vraag stel hem gerust in het contactformulier!