Veel gestelde vragen over Fusion Mineral Paint™


 

Wat is Fusion Mineral Paint™?

Fusion Mineral Paint bevat 100% acrylhars en is de enige verf met deze verhouding op de markt. De vergf bevat natuurlijke pigmenten, is uv bestendig en eenmaal uitgehard is hij water en vlekbestendig

De Fusion is een prachtige matte verf. U krijgt hierdoor een mooie strakke gladde afwerking en zijn er geen penseelstreken zichtbaar.

Zet er 2 lagen verf op met 4 uur er tussen, soms is 1 laag al voldoende.

Droogtijd binnen een uur. Uitharden 3 week.

Wat is 100% acrylaatverf?

Fusion™ is gemaakt van 100% acryl en niets minder! 100% acryl zorgt voor één consistente en stevige laag over heel je meubel. De verf is niet poreus, wat betekent dat ze geen vuil of water kan absorberen en afwasbaar is. Je hoeft dus geen wax of vernis aan te brengen.

Wat betekent 100%? Vele andere merken of verfsoorten bevatten minder dan 100% acryl, en gebruiken vinyl of latex van lage kwaliteit als goedkope ingrediënten in de verf. Bij Fusion™ werd enkel de hoogste kwaliteit aan ingrediënten gebruikt, waardoor deze verf van hoge kwaliteit is en laag aan VOS. Fusion™ bevat ook geen chemicaliën zoals ammoniak en formaldehyde, die je wel in veel andere verf kan terugvinden.

Is Fusion Mineral Paint™ milieuvriendelijk?

Alle Fusion™-producten zijn niet-toxisch, loodvrij, vrijwel geurloos en hebben een zeer laag vluchtige organische stof (VOS) en bevatten geen ammoniak of formaldehyde.

Moet er nog voorwerk gedaan worden?

Fusion™ is niet alleen gebruiksvriendelijk en perfect voor beginners en professionals, het kan op vrijwel elk oppervlak worden gebruikt om uw creativiteit te maximaliseren. Geen primer nodig en de toplaag is ingebouwd

Moet je de Fusion Mineral Paint™ nog afwerken?

Fusion™ is niet alleen gebruiksvriendelijk en perfect voor beginners en professionals, het kan op vrijwel elk oppervlak worden gebruikt om uw creativiteit te maximaliseren. Geen primer nodig en de toplaag is ingebouwd in de formule!

Wanneer heb ik Fusion™ Tough Coat nodig?

Fusion™ Tough Coat is een matte vernis voor tafelbladen, keukenkastjes, stoelen, … de oppervlakten die je dagelijks erg intensief gebruikt. Tough Coat vergeelt niet en zorgt voor extra bescherming tegen zeer intensief dagelijks gebruik.

Hoeveel Fusion Mineral Paint™ ben ik nodig?

Fusion Mineral Paint™ biedt een ongelooflijke dekking van 7 vierkante meter per pot (500 ml). In de meeste gevallen is één laag voldoende.    

 

Hoeveel kan ik met een tester doen?

Een tester bevat 37 ml verf en is geschikt voor kleine items. Denk aan vaasjes, lijstjes of een kaars standaard. Het is handig een tester te hebben, mocht er toch een meubelstuk beschadigen. Bijstippen is dan eenvoudig en je ziet geen kleurverschil.

Wat voor kwast gebruik ik voor de Fusion Mineral Paint™?

Voor de Fusion Mineral™ gebruik je een synthetische kwast of Vilt (lak) rollertje.

De kwasten zijn er in verschillende varianten van rond tot ovaal of plat. Met steel of zonder. Welke het fijnste werkt is per persoon verschillend. 

De kwasten direct na het verven reinigen met TPS kwastenreiniger van Fusion of met lauw water en milde zeep. Wacht niet te lang anders wordt de kwast/roller hard door de coating.

Hoe lang moet ik Fusion Mineral Paint™ uit laten harden?

De Fusion Mineral Paint™ heeft 21 dagen nodig om goed uit te harden. Daarna is het met water schoon te maken. Gebruiken kan eerder, maar houd er rekening mee dat het nog kwetsbaar is.

Mocht er in tussentijd toch een beschadiging ontstaan dan kan je de beschadigde plek eenvoudig aanstippen met de verf. Er ontstaat geen kleurverschil.

Op welke ondergronden kan de Fusion mineral Paint™ gezet worden?

De Fusion Mineral Paint kan op bijna iedere ondergrond gezet worden, behalve olie en gewaxte ondergronden. Lak kan niet over vettige ondergronden, andersom wel.

De Fusion mineral Paint kan naast meubelen ook op, 

 • Plastic 
 • Glas
 • Metaal 
 • Tegeltjes
 • Fineer

Superglad? Schuur even lichtjes op en zet er dan eerst een laagje Utragrip op. 

Is de Fusion Mineral Paint™ Toy/Kidssafe?

Alle kleuren uit de Little Collectie zijn Toysafe. Dit zijn prachtige vrolijke kleuren die dus prima op ledikantjes en boxen gezet kunnen worden. 

 

 

Geverfd door Puur & Pastel in de Kleur Inglenook 

Hoe duurzaam is Fusion Mineral Paint™?

Zodra Fusion™ is uitgehard, geeft het een zeer duurzame en afwasbare afwerking. Fusion™ gebruikt acrylhars van industriële kwaliteit in de formule, dus het is enigszins flexibel en kan meebewegen met je meubels, vloeren, keukenkasten en meer. 

 

  kleur Brook 

 

Kunnen Raamkozijnen geverfd worden met Fusion Mineral Paint™ ?

Ja hoor dat kan prima. Ontvetten en lichtjes opschuren en schilderen maar. Ook geschikt voor buiten, alleen is er 3 weken nodig voor het uitharden en dat is een dingetje hier in Nederland.

Kan ik buitenmeubelen verven met Fusion Mineral Paint™ ?

 Buitenmeubelen, potten en andere items kunnen zeker geverfd worden. Zorg dat de items eerst 14 dagen binnen hebben gestaan zodat ze goed droog zijn (hout). Met slecht weer, de geverfde items, zeker nog 3 weken binnen laten staan om het te beschermen tegen vocht.

 

 Kleur Azure

Kan Fusion Mineral Paint™ ook op de muur? 

Deze verf leent zich geweldig voor een muur. Op brengen met een rollertje en minstens 3 weken uit laten harden alvorens je hem afneemt met water.

Kan ik Fusion™ in de badkamer gebruiken?

Ja, dat kan!  Fusion™ Mineral Paint vormt een consistente en waterbestendige laag op je meubel. Water of vocht zullen niet doorheen het oppervlak sijpelen nadat de verf is uitgehard.

Hoe lang kan ik Fusion™ Mineral Paint thuis bewaren?

In de verpakking van hoogwaardige kwaliteit zal de verf niet uitdrogen of bederven. Wanneer het deksel goed gesloten blijft, kan je de verf tot 7 jaar toe bewaren. Leuk weetje: wist je dat alle verpakkingen met de hand gevuld en gelabeld worden?

Kan ik ook doorschuren met deze verf? Wat is het blokje van bijenwas?

Ja, met Fusion™ kan je doorschuren. Omdat Fusion™ zo sterk hecht en heel hard wordt, kan je best al onmiddellijk doorschuren zodra de verf droog is. Dagenlang wachten is dus niet aangewezen. Voor een fijne lijn na het doorschuren, raden wij schuurpapier nr. 320 of een vochtig doekje aan. Voor een wat ruwere lijn, adviseren we om het blokje van bijenwas te gebruiken.

Breng de bijenwas aan op randjes, hoekjes, houtsnijwerk. Waar je de was aanbrengt, zal Fusion™ niet goed hechten en subtiel loslaten. Verwijder de loslatende verf met een vochtig doekje of fijn schuurpapiertje.

Kan je echt op alle ondergronden schilderen met Fusion™ Mineral Paint?

Ja hoor, door eerst een laag Ultra Grip aan te brengen, en dan pas te schilderen met Fusion™, kan je ook moeilijke ondergronden schilderen: laminaat, melamine, metaal, glas. Je kunt dankzij Ultra Grip de volledige lijn van Fusion™ producten toepassen op werkelijk elke ondergrond, met uitstekende resultaten!

Wist je dat de Fusion Mineral Paint ook Metallic kleuren heeft?

Voordat je gaat schilderen met de metallic kleur van je voorkeur, moet je een laag van een effen verfkleur schilderen die vergelijkbaar is, aangezien metallics redelijk transparant zijn, dit zal helpen bij de dekking.

 • Pearl,  Raw Silk als onderlaag. 
 • Champagne kleuren, Champlain. 
 • Gebruik voor Copper,  Mustard of Tuscan Orange.  
 • Voor Bronze, Lichen of Bedford. 
 • Gebruik voor Brushed Steal, Little Lamb. 
 • Gebruik voor Pale Gold,  Buttermilk Cream. 

Nieuwe kleuren zijn Gold (Buttermilk Cream als ondergrond)en Silver (Sterling eronder).

Zorg ervoor dat u eerst test om te zien of de resultaten u bevallen.

Bekijk voor meer info, voorbeelden en filmpjes over alle andere producten mijn Blog of bekijk de verschillende producten in de webwinkel. Bij de meeste producten zit een filmpje toegevoegd.

--------------------------------------------------------------------------------------

Extra info vindt u in onderstaande schema's. Heeft u toch nog een vraag stel hem gerust in het contactformulier!