Informatie over Fusion Mineral Paint™


De Werkschuur is een erkend Fusion Mineral Paint™ verkooppunt.

Sinds 2019 verkoopt De Werkschuur Fusion Mineral Paint™. De verf waar je automatisch verliefd op wordt. Het zal ook jou raken en je creativiteit verrijken. Ben je eenmaal begonnen dan weet ik nu al zeker dat ik jou terug ga zien voor een nieuw project! De mogelijkheden zijn zo ontzettend insprerend. Ik leg je hieronder even in stappen uit wat Fusion Mineral Paint™ jou allemaal te bieden heeft en hoe simpel het werkt.

Iedereen kan verven en.... "it is good for the soul"!

Fusion Mineral Paint™ is een milieuvriendelijke minerale verf die geen VOC's bevat. Het is een100% acrylaatverf met een matte uitstraling en ingebouwde lak waardoor een afwerklaag niet nodig is. Voorwerk is praktisch niet nodig, dus je kunt schoonmaken en verven maar! Wil je een strakke matte afwerking? Dan is dit de verf voor jou.

Deze verf kan gerold of met de kwast worden opgezet. Rollen is erg handig voor bijvoorbeeld deuren, muren en keukens. Natuurlijk kunnen er ook meubels, en andere items mee geverfd worden. Het kan op praktisch iedere ondergrond, mits de ondergrond niet vettig is. Dan eerst even goed ontvetten en schuren.

Fusion Mineral Paint™ heeft prachtige kleuren. Onderling zijn ze mengbaar, waardoor je zelf nieuwe kleurvarianten kan maken. Welke kleur van Fusion Mineral Paint™ ga ik nu kopen?

Hieronder zie je de kleurenwaaier (Fan Deck). Daar in zitten naast de bestaande kleuren ook kleurrecepten. Met de aangegeven verhouding kan je deze recepten zelf creëren. 

Bestel de Fan Deck en je hebt je eerste Must Have Fusion Mineral Paint™ item aangeschaft! Natuurlijk kan je ook beginnen door een echt geverfde kleurkaart  (Colourcard) te bestellen.

  Fan Deck

 

 Echt geverfde kleurkaart

Welke verfkleuren ga ik bestellen?

Fusion Mineral Paint™ heeft 44 prachtige kleuren en welke past dan nu bij mijn item? Je kunt natuurlijk de Fan Deck aan schaffen. Zeker als de kleur moet matchen met bestaande kleuren in je interieur, is deze ideaal om te vergelijken.

Wil je de verf toch nog extra testen, dan kan je ook eerst een tester kopen. Deze kleine potjes met 37 ml inhoud zijn daar ideaal voor. Zet wat op het item of muur dat je wilt gaan verven.

Wil je liever nog niet op de muur of op het item verven? Dan is een proefplankje een super goed idee. Zo'n proefplankje is ideaal om even alvast op de plek te zetten om eventueel lichtinval te checken en wat het met de kleur doet.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoeveel je kan verven met een 37 ml potje en een 500 ml pot.

37 ml Tester

500 ml pot (goed voor 1 grote kast) 7 m2

Fusion heeft vorig jaar een nieuwe kleurenlijn toegevoegd, 11 nieuwe kleuren. In mooie pasteltinten.

 De nieuwste kleuren 2021

je kunt meer over deze nieuwe kleurenlijn lezen in mijn blog hierover.

 

Welke Kwasten kan ik het beste gebruiken?

Voor Fusion Mineral Paint™ gebruiken we synthetische kwasten of als we gaan rollen, vilt rollertjes.

Beide vind je onder het kopje kwasten bij Fusion Mineral Paint™. Van Allround kwast, prima kwast en de goedkoopste tot goede kwaliteit kwasten van Old Red Barn (midden prijsklasse).

Fusion zelf raadt Staalmeester aan. Deze zeer goede kwaliteit kwasten zijn iets duurder, maar blijven zeer lang goed en zijn fantastisch om mee te verven. Goed startmateriaal is belangrijk voor het beste resultaat zeker wanneer je nog meer van plan bent te gaan verven. Het geeft een mooie strak verfoppervlak zonder verfstreken. 

Verkrijgbaar in verschillende diktes. In rond, plat, ovaal en met punt. Bekijk anders even het filmpje waar Jennlyn zelf uitlegt welke kwast waar geschikt voor is. Deze kwasten en maten die zij hanteert vind je weer in de winkel onder jet kopje Staalmeester kwasten.

Maak de kwasten na het verven altijd direct schoon met de speciale brushsoap

 

Welke Producten zijn nog nog meer handig?

Je hebt nu de kleur uitgezocht, je hebt een fantastische kwast. Dus eigenlijk heb je nu alles wat je nodig hebt.

Je kunt het meubelstuk of accessoire nog afwerken met een Colour wax , Stain & Finishing Oil of Hemp Oil om een bepaalde look te creëren. Bekijk hiervoor gewoon even de filmpjes die staan bij de genoemde producten. Daarin kan je zien wat de uitstraling daarvan is en hoe het werkt.

Zo fijn om jezelf nu een product cadeau te doen die zo'n goede begeleiding heeft!

Wanneer je nu de basis tools gaat bestellen, doe dan ook even zo'n Product Gids in je winkelmandje. Ook verkrijgbaar in het engels, Product Guide. Hierin staat nog weer even alles goed omschreven en wordt de complete collectie van Fusion Mineral Paint™ uitgelicht. 

Fusion Mineral Paint™ heeft niet alleen verf in prachtige kleuren, maar ook producten om nog weer een mooie draai aan te werkje te geven.

Wil je niet verven, maar de houtnerf nog blijven zien? Neem dan een Olie (Hemp of Stain & Finishing Oil)

Wat dacht je van Goud, Zilver, Koper of Bronze look? Kijk bij de Metallics Collectie.

Of kijk bij de mooie Kleur Wax. Voor o.a. Ageing, White wash, Industrial Look (Black Wax) en nog meer mooie afwerkingen.

Ter afsluiting een Beginners film

Ter afsluiting een film van Jennlyn zelf de ontwerpster van deze inspirerende verf. Je gaat enthousiast raken en ik weet zeker dat ik je weer ga zien in mijn webwinkel voor een nieuw project. 

Je kunt nu heerlijk zelf aan de slag gaan. Je creativiteit wordt met deze producten lijn zeker uitgebreid. Je raakt vanzelf geïnspireerd.

Ik wens je vooral heel veel plezier en laat me vooral je creaties zien! Hiermee inspireer je andere mensen en ik ben ook zeer benieuwd! Je mag ze in reactie hieronder de Blog plaatsen of mij mailen of via Whats App sturen.

Painting is good for the soul!

Paint it Beautiful!

 

Direct Shoppen