Solar Lampionnen van Lumiz


Unieke Solar Lampionnen

De Lumiz lampionnen zij uniek, omdat ze als enige van zeer sterk Tyvek materiaal gemaakt zijn. Daardoor zijn ze All Weather (regen bestendig) en geschikt voor All Seasons. Ze zijn 100% recyclebaar.  

Ze zijn oplaadbaar via een eigen ontwikkelde Solar module. Bij zonlicht laadt de batterij (oplaadbare AAA) optimaal op. De module wordt geleverd in een passende kleur bij de tyvek. De Led verlichting in de lampion geeft een mooi warm licht.

Na aanschaf heeft u 12 maanden garantie op de module. De oplaadbare batterij moet bij voorkeur jaarlijks vervangen worden.

Superleuk Cadeau!

De lampionnen zijn superleuk om te geven als cadeau. Soms is het best lastig, wat moet ik nu geven? Hiermee is succes verzekerd! Het is het item wat ik nu het meest verkoop in de winkel. Razend populair en super origineel om weg te geven.

 

Ook leuk als Verjaardags-, Moederdag-, Vaderdag- , Kerst- of Sint Cadeau! 

 

 Welke kleuren en modellen hebben de lampionnen?

Er zijn maar liefst 12 verschillende kleuren:

 • Koper
 • Goud
 • Licht Groen
 • Zeeblauw
 • Petrol
 • Groen
 • Taupe
 • Licht Taupe
 • Roze
 • Zilver
 • Oranje
 • Geel

De kleuren zijn UV bestendig en kleurvast. Ze zijn gekozen aan de hand van de laatste trends.

De Lampionnen zijn in 12 verschillende modellen verkrijgbaar. In verschillende groottes en vorm zijn ze leuk te mixen met elkaar. Stel zelf je kleuren samen en hang ze in verschillende hoogtes voor een leuk speels effect. Creëer je eigen persoonlijke sfeer in je tuin of op je terras.

 

 

Maak je eigen combinatie en stel je eigen kleuren palet samen wat past in jouw tuin en in jouw smaak. Bekijk de verschillende modellen in de webwinkel.

Verschillende patronen

Er zijn 12 prachtige patronen beschikbaar, ieder met een unieke uitstraling. Het warme led licht zorgt daardoor dat iedere lampion een magisch patroon weerkaatst. Een sprookjesachtige sfeer dat iedere donkere ruimte tot magie brengt. In een oogwenk heb je een geweldige sfeer. 

 

 

Kunt u de Lumiz Lampion binnen gebruiken?

Dat kan zeker. Er zijn 2 optie's;

*Om hem binnen te laten branden zal de oplaadbare batterij toch volledig opgeladen moeten zijn. Daar heeft hij dan toch echt direct (zon) licht voor nodig. Het led lampje zal anders niet optimaal en zeker niet langdurig branden. Dus in het zonlicht opladen en dan naar binnen.

*Of nog makkelijker, neem een normale AAA batterij, want deze kan ook in de Lumiz lampion. De Lumiz kan dan ook binnen branden. Bij het donker worden zal deze vanzelf aan gaan. Kunt u niet wachten tot het donker wordt? Dek het Solar paneel dan af. Bijvoorbeeld met een kartonnetje. 

Binnen in huis hangen is dan ook een optie, gezellig in een hoekje van de kamer op de vloer of hangend aan het plafond of aan een standaard. Hangend boven de tafel of op tafel staand is natuurlijk ook erg sfeervol!

  

Dat worden gezellige feestdagen!

Ze zijn dus erg leuk het hele jaar door! Een All Season product.

  

Zomer....................................................................of Winter

 Hoe werkt de Solar?

Je kunt de lampionnen het hele jaar buiten laten hangen. Om ze op te laden zijn ze wel zon nodig, dus geef ze een geschikte plek. Wil je ze 's avonds toch graag in de overkapping laten hangen, zorg dan dat ze overdag op een zonnige plek of met goed licht opgeladen zijn. Eenmaal opgeladen kunnen ze zo'n 6-8 uur branden. Na 5-6 uur kan de sterkte van het licht wat afnemen. In de zomer hebben we meer zonuren waardoor de Lumiz lampion meer energie kan opnemen en ook langer kan branden.

Hang je de Lampion in de boom, zorg dan dat hij niet teveel in het bladerdak hangt. Hang hem eventueel lager waar hij meer zonlicht kan vangen. Houdt er rekenschap mee dat de Lumiz lampion op deze plek minder lang brandt. Je zou hem in dit geval overdag eerst even op een zonnige plek kunnen laten opladen en dan tegen de avond weer terug kunnen hangen in de boom.

Op Tafel of toch hangend?

Sommige modellen kunnen ook op tafel gezet worden. Lumiz heeft hiervoor speciale metalen ringen en een plaat ontworpen. Met het handige klittenbandje aan de binnenkant van de ring kan de lampion vast gezet worden en waait hij niet weg.

De kleine ring S is geschikt voor de Bulb en de Rond 20 lampion.

De grote ring L is geschikt voor Rond 30 en de oval 40 lampion.

De Zwarte vierkante plaat is geschikt voor de Bulb, Rond 20, Cylinder, Diamond en Balloon

 

 

Hoe wordt de Lumiz in elkaar gezet?

In onderstaande video krijgt u een duidelijke uitleg over hoe de onderdelen in elkaar moeten worden gezet. Heel simpel.

 

 Is de Batterij te vervangen?

De batterij kan gewoon vervangen worden. Er zit een oplaadbare AAA batterij in van 1.2V (NI-MH AAA 1.2V)

Gebruik een batterij met een capaciteit van 600-900 mAh.

Doet uw Solar Lampion het niet? 

Check dan eerst even het volgende,

 • Heeft u het plastic lipje verwijderd bij het batterij compartiment?
 • Ook de sticker over het Solar paneel?
 • Zit de batterij goed in de houder?
 • Het kan zijn dat de batterij eerst nog opgeladen moet worden in de zon. Geef het dan ook die tijd. Mocht de lampion het na 2 dagen nog niet doen. meld dat dan even.
 • Er zijn dagen met meer bewolking, de Lampion laadt dan misschien maar half op waardoor hij 's avonds maar een paar uurtjes brandt of maar een uurtje.
 • Het Solar paneel moet logischerwijs aan de bovenkant van de lampion zitten om op te kunnen laden.

Als uw probleem hierna nog niet verholpen, neem dan even contact op met ons. Er zit een jaar garantie op de module en het is dus mogelijk om de defecte module te vervangen.

Hoe maakt u de Lumiz schoon? 

Maak het Solar paneel schoon met een zachte vochtige doek. De opname van de zonne-energie moet namelijk optimaal blijven. Ook het tyvek materiaal van de lampion kan op deze manier schoon gemaakt worden indien nodig.

Berg je de lampion in de winter op, zorg er dan voor dat de batterij uit de lamp wordt verwijderd. Mocht de batterij gaan lekken dan kan het schade toebrengen aan de elektronische onderdelen.

Het is aan te raden de batterijen eens per jaar te vervangen. De werkzaamheid neemt namelijk langzaam af door het op- en ontladen.

Zo houdt je plezier aan deze mooie lampion!

 

 

 

 

 

Naar de Lumiz lampionnen