Keuken verven met Fusion Mineral Paint™


De keukenkastjes schoonmaken en ontvetten. Dit kan met de TSP van Fusion Mineral Paint™, deze ontvet goed. De verf kan er dan in principe direct opgezet worden. Omdat het toch om een keuken gaat, een groot project en een omgeving waar veel aan gewerkt wordt, raad ik toch aan om er eerst een Ultra Grip laagje op te zetten. Deze geeft een betere hechting.

Het is zeker aan te raden wanneer;

-de ondergrond super glad hoogglans folie of lak is, dan kan het zijn dat de verf eraf glijdt.

-kaal MDF, wanneer de folie laag kapot, is het raadzaam deze eraf te halen. Meestal bevindt zich daar MDF onder. (deurtjes waar het nog goed er op zit kan je laten zijn) Zie foto hieronder. Vanille kleur keuken, boven kastjes waren nog prima, onderste folie verwijderd.

Ultra Grip is een soort hechtprimer, milky en transparant. Kan gewoon met rollertje of kwast opgezet worden. Een dun laagje is voldoende

Deze laat je 12 uur laten drogen. Daarna kan de verf erop gezet worden.

  

Voor en na. Kookeiland geverfd in Casement en de rest van de keuken in Little Lamb.

  Welke materialen ben ik nodig voor de Fusion Mineral Paint™?

De verf en Ultra Grip kan beide met een vilt roller of kwast worden gedaan. De 1 vindt rollen fijner en mooier en de ander vindt de kwast mooier en strakker worden. Je kunt altijd de eerste laag rollen, vind je het niet strak genoeg? Zet dan de 2e laag met kwast er op.

De viltrolletjes en verfhaken vind je in de webwinkel bij kwasten. De synthetische kwasten staan onder hetzelfde kopje. De Flat brushes zullen waarschijnlijk het fijnste werken.

 

 

Voor...........       en na geverfd in Fusion kleur Raw Silk

Painted by Jodiethedesigntwins

Is er een afwerklaag nodig bij een keuken verven?

Voor keukens is het beter in verband met veelvuldig gebruik om het nog een extra afwerklaag te geven. 

De Tough Coat wordt het meest gebruikt. Deze is niet vergelend op witte kleuren. Breng op 12 uur na de laatste verflaag.

Gebruik een vochtige spons of Applicator Pad om de Tough Coat aan te brengen. In ieder geval 2 coats met 2-4 uur er tussen. Voor de moeilijk bereikbare plekjes kan ook een kwast gebruikt worden. Bijvoorbeeld de besnijpunt kwast. Zet het dun op. Bekijk hiervoor eventueel het filmpje bij de Tough Coat voordat je het gaat gebruiken.

Voor donkere kleuren is deze niet geschikt, omdat het een witte waas kan veroorzaken. Gebruik dan Stain and Finishing Oil Naturel deze geeft geen waas.

Laat het minstens 21 dagen drogen alvorens deurtjes en laatjes te sluiten. Anders plakt het aan elkaar. Ook voorzichtig zijn met spulletjes weer in de kast zetten, ook deze kunnen de eerste 3 weken nog vast gaan plakken. 

Mochten er in de uithard tijd toch beschadigingen optreden dan kan je het met de verf bijwerken er ontstaat geen kleurverschil.

 

Foto boven in de kleur Casement geverfd.

Tips,

* Doe kartonnetjes om de greepjes

* Laat laatjes/deurtjes (mits binnen kant geverfd) een beetje open staan zodat het niet vastplakt. Of haal de deurtjes eruit wanneer je ze gaat verven.

De wax van Fusion Mineral Paint wordt hier afgeraden, omdat deze niet tegen water kan.

In principe is de keuken nu gewoon schoon te maken na 3 weken. Doe dat voorzichtig met milde zeep. 

Brook van Fusion Mineral Paint

 

 

Voor ...................................................en na foto

Fusion mIneral Paint Pressed Fern

 

 

Fusion Mineral Paint shoppen