Keuken verven


Is je keuken toe aan een nieuwe kleur, maar mag het niet teveel kosten en moet het makkelijk te doen zijn? Dan is hier de oplossing. Lees hier verder. 

 

 

Annie Sloan Chalk Paint™ kleur Duck Egg Blue

 

Fusion Mineral Paint™ kleur Brook

Beide verfmerken kunnen op de keuken gezet worden. Hierbij is het belangrijk dat de onderlaag nog prima is, anders de folie laag van de kapotte delen eraf halen. De verf kan gewoon over de mdf delen heen gezet worden.

De keukenkastjes schoonmaken en ontvetten. De verf kan er dan direct opgezet worden. Dit kan met roller of kwast. De een vindt de roller fijner en mooier en de ander vindt de kwast mooier en strakker worden.

Mocht de ondergrond superglad, hoogglans folie zijn dan kan het zijn dat de verf eraf glijdt. In dat geval eerst een laag Ultragrip van Fusion eronder zetten. Deze is transparant. Die laat je 12 uur laten drogen. Daarna kan de verf erop gezet worden.

Keuken verven met Annie Sloan Chalk Paint

 

Keuken geverfd in Annie Sloan Chalk PaintAthenian Black

Annie Sloan Chalk Paint breng je eerst in een pure onverdunde laag op en vervolgens na ongeveer 2 uur een 2e verdunde erover. Verdunnen met water in een apart bakje, dit om schimmel in de verf te voorkomen mocht je nog wat over houden en willen bewaren. 

Dan de verf even goed uit laten harden. De nacht over laten drogen en uitharden. 

Als afwerking kan er nu Clear Wax of Lacqeur op gezet worden.

Met Annie Sloan Clear Wax 2 tot 3 lagen Clear Wax erover zetten. Iedere laag 24 uur laten drogen en dan uitwrijven met een niet pluizende doek alvorens de volgende laag er op te zetten. De wax niet te dik opbrengen, het mag niet plakkerig aanvoelen. Het moet dan nog 2 weken goed uitharden. 

Keuken verven met Fusion Mineral Paint

 

Keuken geverfd in Fusion Mineral Paint™ Cathedral Taupe

De Fusion Mineral Paint wordt er in 2 lagen op gezet. Minstens 2 uur tussen de lagen.

Dit kan met viltroller of kwast. 

Het zorgt voor een mooie matte strakke afwerking. 

Laat het minstens 14 dagen drogen alvorens deurtjes en laatjes te sluiten. Anders plakt het aan elkaar. Ook voorzichtig zijn met spulletjes weer in de kast zetten, ook deze kunnen de eerste 2 weken vast gaan plakken. (mocht je de binnenkant ook hebben gedaan)

In principe is de keuken nu gewoon schoon te maken na 2 weken. Doe dat voorzichtig met milde zeep. 

Voor een extra beschermlaag kan er nog een matte laklaag overheen worden gezet.

 

 

 

 

 


Laat een reactie achter