Trappen verven met Annie Sloan Chalk Paint™


Je trap verven met Annie Sloan Chalk Paint™? Hoe moet je dat doen? Hieronder vertel ik je waar je op moet letten en welke stappen je moet nemen.

Belangrijke vragen voordat je begint zijn,

Is de trap reeds geverfd of is het een ongeverfde trap. Zit er tapijt op?

Reeds geverfde trap

Is de trap al geverfd, maar zit de verf er nog goed op? Maak hem dan goed schoon  en dan kan je beginnen met verven. Gebruik je St. Marc maak hem dan daarna goed schoon met schoon water. De zeep wil nog wel eens reageren met de verf, waardoor hij slecht hecht.

Laat de verf of laklaag los? Dan eerst even schuren. 

Tapijt op de trap

Dat is een iets grotere klus. Tapijt zit vastgelijmd en op deze lijmlaag hecht geen verf, dus deze zal eerst goed moeten worden verwijderd. 

Een trap bevat meestal 13/14 treden en dan heb je aan 1 liter Chalk Paint genoeg.

Zet de eerste verflaag er verdund op. (dunne lagen maken het sterker) Verdun de verf met water tot een yoghurtdrink dikte. Doe dit verdunnen met water in een apart bakje. Mocht je verf overhouden dan kan het water de verf bederven. Dus apart is beter.

De verf kan met een kwast of roller aangebracht worden. De kwast komt makkelijker in de hoekjes. (Annie Sloan Brush 08 werkt prima)

De eerste laag moet 24 uur drogen. Mocht er nog vocht in het hout zitten dan kan dit eruit. De verf hard bovendien goed uit.

De 2e laag doe je gemengd met de Lacqeur. De Gloss is het sterkste. Deze verdunnen met 20% water. Je neemt 2/3 Lacqeur en mengt het met 1/3 deel onverdunde verf. Zet het in een dunne laag op anders trek je de verf open. Niet teveel heen en weer rollen dus. Gebruik een Flat Brush voor de hoekjes en naadjes. De eerste beschermlaag wordt dan al aangebracht. Ook deze laag laat je 24 uur drogen.

Vervolgens breng je nog een laatste laag verdunde Lacqeur Gloss aan. Deze laag ook 24 uur drogen. De Annie Sloan Flat Brush geeft een mooie gladde afwerking en is geschikt voor de Lacqeur.

De trap kan tussen de lagen gebruikt worden, want na 2 uur is hij zeker droog genoeg. Op sokken is geen probleem en gebruik karton om de trede. Met 2 weken is de lak goed uitgehard.

Wil je liever een matte afwerking? Sluit dan na de 2e laag Gloss af met de Matte Lacqeur.

Benodigdheden;

Annie Sloan Brush 08

Chalk Paint 1 L.

Lacqeur Gloss

Annie Sloan Flat Brush

Vilt Rolletjes