Wie is Annie Sloan?


 

Annie Sloan woont en werkt in Oxford, Engeland met haar man David, met wie zij samen haar bedrijf runt. Ze is geboren in Australie, heeft een schotse vader en haar moeder komt van Fiji.

Toen ze 10 jaar was verhuisden ze naar Engeland voor een boerenleven in Kent. Doordat ze periodes in Zuid-Afrika heeft doorgebracht en connecties heeft in Frankrijk, Cuba en de VS voelt ze zich een wereldburger. Ze heeft 3 zonen van boven de twintig en heeft de laatste 25 jaar in Oxford gewoond.

Annie Sloan is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de hernieuwde belangstelling voor geschilderde meubels door haar bereikbaarheid en haar aktieve en creatieve benadering van het schilderen. Ze heeft een sterk verlangen om haar kennis door te geven en mensen te inspireren. Dit doet ze door haar boeken, workshops en haar verf. Ze schildert al meer dan 40 jaar en ook schrijft ze regelmatig over dit onderwerp. Ze heeft ook haar eigen verf gecreeërd, Annie Sloan Chalk Paint™. De verf is speciaal ontwikkeld voor meubels, maar kan ook gebruikt worden voor muren en schilderijen. Haar verf is tot stand gekomen door haar kennis van verf, pigment en kunsthistorie.

Annie is opgeleid als kunstschilder, maar heeft zich na haar universiteitsopleiding gespecialiseerd in decoratief werk en kleurbegrip. In 1987 schreef zij het zeer succesvolle boek "The Complete Book of Decorative Paint Techniques'. Deze werd opgevolgd door 20 andere boeken over traditionele verf, kleuren en technieken en dit heeft geleidt tot een omzet van meer dan 2 miljoen boeken in 11 talen wereldwijd. Haar laatste boeken zijn de succesvolle Çreating the French look' (april 2008) en 'Quick & Easy Paint Transformations' (april 2010).

In 2000 is ze haar eigen winkel begonnen in Oxford als showroom voor haar Chalk Paint™, het geven van workshops en verder gebruikt ze haar kleurkennis om interieur advies te geven.