Kast verven met Fusion Mineral Paint™


Zoekt u een fijne meubelverf? Kies Fusion Mineral Paint™!

Makkelijker kan het bijna niet, een matte verf met een ingebouwde afwerking. Laat het schuurpapiertje en de grondverf maar in de kast, want voorwerk is bijna nooit nodig. Schoonmaken en verven maar!                               

  

Damask van Fusin Mineral Paint™ 

Fusion Mineral Paint™ is opgebouwd uit mineralen wat hem sterk maakt. Door de ingebouwde lak ben je na 2 lagen klaar (4 uur tussen de lagen). Neem 21 dagen uithard tijd. Deze kan met kwast of roller opgebracht worden.

De producten vindt u in de webwinkel onder het kopje Fusion Mineral Paint™  Verkrijgbaar in 65 prachtige kleuren. De Fusion Mineral Paint bevat geen VOC's en droogt snel. 

De ondergrond kan soms super glad zijn waardoor de verf eraf glijdt en dus geen grip kan krijgen. Dan is eerst een laagje ultragrip de oplossing. De verf hecht dan goed.

 Cureiously Pink, gewaagd, maar wat gaaf!

Welke kwast heb ik nodig met de Fusion Mineral Paint™ ?

Er kan gewerkt worden met een synthetische kwast of (vilt) roller. De kwast zorgt voor een gladdere afwerking. Kwasten/rollers direct na het verven schoonspoelen met lauw water of met de speciale Kwastenreiniger. Het materiaal wordt anders hard door de lak.

Een hele fijne, kwaliteitskwast is de kwast van staalmeester. Deze wordt ook aanbevolen door Fusion. In rond, ovaal, plat of met besnijpunt (handig voor hoekjes). Natuurlijk zijn er ook andere alternatieven waar uit gekozen kan worden. 

Bekijk het korte filmpje hieronder om te beslissen welke kwast het beste bij jou past.

We kunnen aan de slag

De Fusion Mineral Paint™ niet doorroeren, maar de pot draaien en kantelen in je hand. Dit om luchtbellen in de verf te voorkomen. Na het schoonmaken kan de eerste laag erop. Strijk goed van begin tot eind, om aanzetten te voorkomen. Toch wat aanzetten te zien? Een 2e laag zal dit wegwerken. Na 4 uur kan de 2e laag erop gezet worden. 

Na het uitharden van de Fusion Mineral Paint™ kunt u het geverfde item/meubelstuk met een doekje afnemen. Het kan gewoon gebruikt worden, maar is nog kwetsbaar. Gebruik op een tafel bijvoorbeeld eerst even onderzetters, placemats of een kleed tot dat het uitgehard is.

 Bayberry van Fusion Mineral Paint™

De Werkschuur is uw Fusion Mineral Paint™ expert!

Voor extra bescherming of special effects kan er eventueel nog een (kleur) wax laag overheen gezet worden. De verf blijft de matte uitstraling houden. Fusion Mineral Paint heeft veel verschillende waxes. Van Black to Ageing tot gewoon Naturel. Ga hiervoor naar de verschillende Waxes  en bekijk het filmpje op deze pagina.

LET OP, over een gewaxte laag kan geen Fusion Mineral Paint worden gezet. Fusion bevat lak en lak kan niet over wax aangezien deze olie bevat.

Zie ook het Blog over Fusion Mineral Paint™.

Mocht u na het lezen van deze Blog toch nog vragen hebben, laat het mij dan weten, ik sta u graag te woord. 

Inglenook

 

Direct SHOPPEN