Fusion Mineral Paint™ producten.


Wat maakt Fusion Mineral Paint™ zo populair?

Al vanaf 2019 zijn wij officieel verkooppunt van Fusion Mineral Paint™.  Onze klanten kring is vooral de laatste jaren enorm gegroeid. Fusion Mineral Paint™ is super populair. Het werkt snel, is mat, strak, milieuvriendelijk en in prachtige kleuren verkrijgbaar!

Deze super makkelijk werkende matte verf is over komen waaien vanuit Canada naar Europa en heeft inmiddels erg veel fans. Deze milieuvriendelijk verf bevat natuurlijke mineralen en geeft een super strakke afwerking. Onder de meubel restylers is dit verfmerk nummer 1.

Door zijn ingebouwde coating werkt het bovendien snel. Voorwerk is meestal niet nodig dus je kunt gelijk heerlijk creatief aan de gang! Schoonmaken en verven maar!

Naast de verf heeft Fusion Mineral Paint™ een hele lijn met andere producten. Van afwerk tot accent en van olie houdende producten tot kwasten alles onder 1 dak. Van hoogwaardige kwaliteit en heel belangrijk, milieuvriendelijk.

Wat is Fusion Mineral Paint™?

Fusion Mineral Paint is een 100% acrylaat verf met een matte uitstraling. Fusion Mineral Paint™ vraagt slechts minimale voorbereiding en heeft geen beschermlaag zoals wax of vernis nodig! Dit door de reeds ingebouwde lak.

De droogtijd van Fusion Mineral Paint is ongeveer 2 uur. Overschilderbaar na 4 uur. Dan voelt het oppervlak droog aan, maar is de verf nog niet uitgehard. Uitharding van Fusion Mineral Paint duurt ongeveer 21 dagen. Je mag het meubel gebruiken, maar het is nog kwetsbaar. Dus de eerste 3 weken nog voorzichtig behandelen, dan is het geen probleem. 

 

 Het heeft heel veel voordelen:

  • Matte Uitstraling
  • Ingebouwde bescherming
  • Uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid door mineralen
  • Bestaat al meer dan 25 jaar
  • Heeft ingebouwde coating dus voor de meeste klussen in een keer klaar
  • Overschilderbaar na 4 uur
  • Een beschadiging is makkelijk bij te stippen zonder kleurverschil

Fusion MIneral Paint wordt al meer dan 25 jaar gemaakt bij een familiebedrijf in Canada, Homestead House Paint Company. Het is een milieuvriendelijke verf met een unieke formule.

Hoe werkt Fusion Mineral Paint™?

Fusion Mineral Paint heeft minimale voorbereiding nodig. Maak je meubel schoon met wat groene Dreft in een sopje of Ammoniak met water, dit ontvet. Of gebruik TSP van Fusion Mineral Paint™ dan weet je in ieder geval dat het goed gereinigd is.

Is er voorwerk nodig?

Alleen als de ondergrond erg glad en glanzend is is er wat voorwerk nodig. Neem dan 5 minuten de tijd om met een fijn schuurpapiertje over je werk te gaan. Dit verft fijner en zorgt voor een goede hechting. Bij zeer gladde ondergronden zoals glas of metaal kan je beter eerst een laagje Ultragrip aanbrengen. Laatstgenoemde zorgt zoals de naam al zegt voor meer grip op het gladde item en werkt als een soort primer. Laat deze 12 uur drogen voordat je gaat verven.

 

Hierboven zie je duidelijk een gevalletje drijvend verf, dus een hechting probleem. Veeg dan de verf er eerst weer af. Doordat het niet hecht moet dat geen probleem zijn. Je kunt dan even een schuurpapiertje erover halen en eerst een laagje Ultra Grip er op zetten.

Probeer daarom altijd eerst een klein stukje! Gebruik liever geen grondverf op terpentine basis, deze kan ook voor een hechting probleem zorgen. Dus houd het bij Ultra Grip.

Over verven van donker naar een lichte kleur?

Dat kan, maar kost je vaak meer laagjes verf. Dus is het verstandig om er eerst een Concealer (Transition) op te zetten. Nieuwe naam is Transition, het is hetzelfde product. Deze geeft al een goede eerste dekkende laag waardoor je daarna met 2 laagjes kunt volstaan voor een super dekking. Dat scheelt verf!

Concealer Fusion Mineral Paint|De Werkschuur Transition Fusion Mineral Paint|De Werkschuur 

Fusion Mineral Paint™ droogt snel.

Heb je moeite met je kwaststreken, omdat de Fusion Mineral Paintte snel droogt of wil je graag Fusion Mineral Paint™ met elkaar mengen op je meubelstuk (blenden). Dan kan je Extender toevoegen aan je verf. Deze vertraagd de droogtijd. Verhouding is 15 ml Extender voor 1 pot 500 ml verf. Dan heb je dus langer tijd om het te bewerken voordat de verf droogt. Dit kan ook toegevoegd worden aan de Tough Coat, je hebt dan ook hier de tijd en hoeft niet zo snel te werken.

 We zijn klaar om te verven!

De Fusion Mineral Paint niet roeren, dan kunnen er luchtbellen ontstaan in de verf. Mengen doe je door de pot te draaien en te kantelen in je hand. Niet schudden!

Breng de verf met een kwast of lakroller aan in 2 laagjes met een droogtijd van 4 uur tussen de laagjes. Het droogt vrij snel, dus strijk de verf niet kapot door te lang te strijken. Is het de eerste laag nog niet goed gedekt overal, wat plekjes gemist? De 2e laag pak je die gewoon mee.

Na het verven heeft je meubel 21 dagen nodig om echt uit te harden en goed te hechten. Gebruiken kan wel eerder, maar houd er rekening mee dat de verf nog kwetsbaar is. Een afwerklaag is dan niet nodig.

Wil je er toch een extra beschermlaagje overzetten, omdat de kast veel gebruikt wordt? Of vind je de verf wat ruw aanvoelen? Dan kan er een Clear Wax laagje aangebracht worden. Let op, Wax kan over lak (de verf dus), maar de lak kan niet over de wax.   

Reeds geverfde oppervlakken een extra coat geven?

Wordt jouw meubel (bijv. eettafel of keuken) intensief gebruikt? Wil je de geverfde trap of vloer nog een extra beschermlaag geven? Dan kan je desgewenst nog een extra top coat, Beeswax , Tough Coat of Stain Finishing Oil (SFO) aanbrengen. Hieronder worden middels filmpjes de producten kort behandeld.

  

 Hoe je de Tough Coat opbrengt kan je hier bekijken.

 

Blank onbewerkt hout een beschermlaag geven?

Dat kan met Hemp Oil of Stain & Finishing Oil. Hieronder worden beide uitgelicht met info en filmpje.

Fusion Mineral Paint™ Stain & Finishing Oil

Wil je de houtnerf graag blijven zien van je meubelstuk? Heb je een tafelblad of meubelstuk die je dus niet dekkend wilt verven, maar wel een mooie rustieke uitstraling geven? Gebruik dan bijvoorbeeld de Stain & Finishing Oil. Deze is verkrijgbaar in hele mooie hout kleuren zoals Pine, Cappuccino, Driftwood of gewoon Naturel. De kleur en dekking is afhankelijk van hoe lang je de olie er op laat liggen voordat je het overtollige eraf veegt en hoeveel laagjes je doet. Wil je graag de houtnerf blijven zien? Dan niet teveel laagjes gebruiken en afvegen na 10 minuten.

Uitharden duurt 5-7 dagen. Overschilderbaar en droogtijd 9 uur. Opbrengen en overtollige afvegen kan met de Applicator Pad (per 2 verpakt). 

Fusion Mineral Paint™ Hemp Oil.

Fusion Mineral PaintHemp Oil wordt kan voor hakblokken/snijplanken gebruikt worden die fungeren om eten op te bereiden. Ook als afwerklaag over de verf kan deze olie gebruikt worden. Gemaakt van 100% natuurlijk hennep zaad. Droogtijd en eventueel herhalen na 24 uur. Gebruik een kwast of schenk het erover en verspreidt het. Voor oud/droog hout, laat het een nacht intrekken voordat je het overtollige verwijderd. Anders na 10 minuten. Bekijk het volgende filmpje over Hemp Oil of Beeswax voor verder instructies. 

 

   Extra

In onderstaand filmpje kan je nog even bekijken wat nu waar voor gebruikt wordt.

                                          Kwasten reinigen                                                                                                                              

Na de verf spoel je kwasten/rollertjes direct uit met warm water, groene zeep of afwasmiddel of je neemt de speciale kwasten reiniger van Fusion. Heb je wat geknoeid op de vloer reinig dan ook gelijk met de kwasten reiniger. 

Kwasten gebruikt voor de Hemp Oil of Stain and Finishing Oil reinigen met Terpentine.

 Metallics Collection

Fusion heeft ook een fantastische lijn met Metallic kleuren. Gold, Pearl, Champagne, Copper en ook Brushed Steel. Deze kan ook op heel veel ondergronden gezet worden. Super gladde ondergronden even voor behandelen met Ultragrip. Bijvoorbeeld glas en metaal. De lichte kleuren, zoals Pearl en Champagne hebben soms een extra laag nodig om het goed dekkend te krijgen.

Zet de verf er met lange streken op van begin tot eind. Dit om kwast aanzetten te voorkomen. 

  

 

  

Direct Shoppen