Annie Sloan Satin Paint™ en Wall Paint™ een goed team.


Annie Sloan Satin Paint

De Satin Paint is een zachte zijdeachtige met geeft een midden glans strakke uitstraling. Hij is na uitharding (14 dgn) schoon te maken.

Verkrijgbaar in 750 ml blik, goed voor 11 m2.

Maak de ondergrond goed schoon en vrij van olieachtige vlekken. We adviseren een verfreiniger op waterbasis.

Goed roeren voordat je begint met verven. Aanbrengen met een synthetische kwast, zoals de Annie Sloan Flat Brush of kijk bij de kwasten van Fusion Mineral Paint. 

Werk kruislings voor de perfecte egale dekking. Niet te lang over de verf strijken, dit beïnvloed het eindresultaat.

Volledige dekking mag je verwachten na 2 lagen. Van een donkere naar een lichtere kleur zullen misschien 3 lagen nodig zijn.

Stofdroog na 60 minuten afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Dan kan ook de 2e laag aangebracht worden.

Uitharden ongeveer 14 dagen om een optimale hardheid en duurzaamheid te bereiken. Dan mag het ook schoongemaakt worden met een milde zeep en zachte doek.

Deze watergedragen verf is super snel droog en na een uur al overschilderbaar. Het bevat 10% glans. Bevat 5g/l vluchtige stoffen wat hem de schoonste verfklasse A+ maakt. Gecertificeerd Toysafe.

Schoonmaken van kwasten met warm zeepsop en dep droog met een doek.

Hij is ontworpen voor binnenshuis en kan zowel op hout als op metaal. Gebruik hem op keukenkastjes, tafels, meubels, deuren, plinten of kozijnen. Metalen items zoals lampen, blikken, balken etc gaat prima. Gebruik eventueel een metaal primer als ondergrond.

De Satin Paint kan door de ingebouwde lak niet over de wax gezet worden. Dat hecht niet. In dat geval goed de oude wax laag eraf schuren of er eerst een laagje Chalk Paint (restant?) overzetten. De Chalk Paint kan wel over de wax. Daarna kan de Satin Paint wel over de Chalk Paint gezet worden.

Voor metaal, schuur het oppervlak eerst grondig voor een betere hechting en ontvet. Verwijder eventuele afbladderende verf. Gebruik eventueel een metaal primer als ondergrond.

Radiatoren kunnen ook geverfd worden met de Satin Paint. Wacht tot 4 uur na het verven met het aanzetten van de Radiator.

Schuur grondig, reinig en ontvet iedere ondergrond die eerder is geverfd met een hoogglansverf of die behandeld is met wax of vernis.

Heeft het extra bescherming nodig, dan kan je de Satin Paint nog een extra afwerklaag geven met een laagje Lacqeur.

Gebruik Satin Paint binnen 6 maand na aankoop voor het beste resultaat.

Satin Paint bewaren? Giet het bij voorkeur over in kleinere goed afgesloten verpakkingen.

De 14 Satin Paint kleuren zijn afgestemd op de Wall Paint kleuren. Zo kan je ze ideaal combineren.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Annie Sloan Wall Paint

De nieuwe Annie Sloan Wall Paint is ongelooflijk sterk: het is duurzaam, afwasbaar en schrob baar. Het is ideaal voor keuken, badkamer en plafond. Zelfs achter de kookplaat blijft hij mooi, doordat hij schoon te maken is. Natuurlijk kan hij in elke ruimte van het huis. De Annie Sloan Wall Paint™ ideaal voor plekken in huis wat meer aan slijtage onderhevig is door het veelvuldige gebruik, het is een perfecte aanvulling op de Annie Sloan Chalk Paint™

Net zoals Annie Sloan Chalk Paint™ is Annie Sloan Wall Paint™ een verf op waterbasis die goed dekt. En is er voor gezorgd dat de muurverf rijk is aan kwalitatieve pigmenten, zodat je een goede dekking krijgt en een weelderige diepe kleur met elke kwast streek die je maakt. Net als Annie Sloan Chalk Paint™ is Annie Sloan Wall Paint™ en heeft een zachte matte afwerking met een vleugje glans. Geen spetters geen gedoe.

 

De verf kan net zo gemakkelijk met een roller als met een kwast aangebracht worden; beiden geven een hoogwaardige afwerking. Beide producten vind je in de webwinkel.