Nieuw Annie Sloan Satin Paint™


De Werkschuur verkooppunt van Annie Sloan Satin Paint

De Werkschuur verkoopt ook de nieuwe lijn Annie Sloan Satin Paint. De Satin  Paint™ is een zachte zijdeachtige verf en geeft een midden glans strakke uitstraling en is na uitharding (14 dagen) schoon te maken.

Verkrijgbaar in 750 ml blik, goed voor 11 m2 en in prachtige neutrale kleuren. Maak de ondergrond goed schoon en vrij van olieachtige vlekken. We adviseren een verfreiniger op waterbasis.

Voordat je begint met verven even goed roeren. Gladde ondergronden even opruwen met een fijn schuurpapiertje, dat geeft een betere hechting.

Aanbrengen van de Satin Paint™ doe je met een synthetische kwast, zoals de Annie Sloan Flat Brush. Of kijk bij de kwasten van Fusion Mineral Paint™, deze zijn allemaal synthetisch en geschikt. Bestel de kwast er gelijk bij. Werk kruislings met je kwast voor een perfecte egale dekking. Strijk niet te lang over de verf, want dit beïnvloed het eindresultaat. Doordat de verf snel droogt kan het dan gaan korrelen.

Wil je van een donkere naar een lichtere kleur verven dan zullen misschien 3 lagen nodig zijn. De Satin Paint™ is super snel droog en na 60 minuten overschilderbaar. Natuurlijk afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Daarna kan ook de 2e laag aangebracht worden. Deze 2e laag zorgt voor een volledige dekking.

Laat de Satin Paint™ ongeveer 14 dagen uitharden voor een optimale hardheid en duurzaamheid. De Satin Paint™ mag dan ook schoongemaakt worden. Gebruik daarvoor een milde zeep en een zachte doek.

De Annie Sloan Satin Paint bevat 10% glans en 5g/l vluchtige stoffen wat hem de schoonste verfklasse A+ maakt. Satin Paint™ is gecertificeerd Toysafe. De kwasten dienen in verband met de ingebouwde lak direct na het verven schoon gemaakt te worden met warm zeepsop. Droog deppen mag met een doek.

Vandaag bestelt is meestal de volgende dag in huis! Ook leverbaar in België.

 

 

Annie Sloan Satin Paint™ op andere materialen. 

De Annie Sloan Satin Paint™ is ontworpen voor binnenshuis en kan zowel op hout als op andere materialen. Gebruik de Satin Paint™ op keukenkastjes, tafels, meubels, deuren, plinten of kozijnen. Ook kan het op andere ondergronden zoals metaal. Items zoals lampen, blikken, balken etc gaat prima. Gebruik daarvoor eventueel eerst een metaal primer als ondergrond.

De Annie Sloan Satin Paint™ kan door de ingebouwde lak niet over de Clear Wax heen gezet worden. Dat hecht niet in verband met de vette ondergrond. In dat geval is het raadzaam eerst goed de oude wax laag eraf schuren en te ontvetten. Ondergronden die eerder geverfd zijn met een hoogglansverf dienen ook eerst goed geschuurd en ontvet te worden.Wat ook een mogelijkheid is is om er  eerst een laagje Annie Sloan Chalk Paint™ (restant?) overheen te zetten. De Chalk Paint™ kan namelijk wel over de Wax laag heen gezet worden. Daarna kan je de Annie Sloan Satin Paint™ er alsnog op zetten.

 

Wil je de Satin Paint™ over metaal zetten? Schuur het oppervlak dan eerst grondig voor een betere hechting en ontvet het vervolgens goed. Verwijder afgebladderde verf. Gebruik eventueel een metaal primer als ondergrond. Radiatoren kunnen ook geverfd worden met de Annie Sloan Satin Paint™.  Wacht tot 4 uur na het verven met het aanzetten van de Radiator.

Heeft de ondergrond toch een extra bescherming nodig, bijvoorbeeld omdat er veel aan gewerkt wordt, zoals een tafelblad of keukenkastjes, dan kan je de Satin Paint™ een extra afwerklaag geven met een laagje Lacqeur. Deze is er in Matt en Gloss.

Gebruik Annie Sloan Satin Paint™ binnen 6 maand na aankoop voor het beste resultaat. Wil je de verf bewaren? Giet het bij voorkeur over in kleinere goed afgesloten verpakkingen.

De veertien Satin Paint™ kleuren zijn afgestemd op de Wall Paint™. Zo kan je ze ideaal combineren.

 

Wil je meer info over de Annie Sloan Chalk Paint™? Ga dan naar hier naar mijn blog. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Annie Sloan Wall Paint™ Versus Satin Paint

Annie heeft 14 kleuren uit het nieuwe Annie Sloan Wall Paint™ assortiment gekozen voor de Satin Paint™.  Hiermee kan je de plinten, lijsten, deur en kozijnen in dezelfde kleur verven als de Wall Paint™.

De Wall Paint™ is ongelooflijk sterk: het is duurzaam, afwasbaar en schrob baar. Het is ideaal voor op de keuken-, badkamermuur en plafond. Zelfs achter de kookplaat blijft hij mooi, doordat hij schoon te maken en vet werend is. Natuurlijk kan hij in elke ruimte van het huis. De Annie Sloan Wall Paint™ is ideaal voor plekken in huis wat meer aan slijtage onderhevig is door veel verkeer, het is een perfecte aanvulling op de Annie Sloan Satin Paint™

Net zoals de Annie Sloan Satin Paint™ is Annie Sloan Wall Paint™ een verf op waterbasis die goed dekt. Doordat de muurverf rijk is aan kwalitatieve pigmenten, geeft het een goede dekking. Beide verflijnen, zowel de Annie Sloan Satin Paint™  als de Annie Sloan Wall Paint™ geeft een zachte matte afwerking met een vleugje glans. 

Zowel de Wall Paint™ als ook de Satin Paint™ kan net zo gemakkelijk met een roller als met een kwast aangebracht worden; beiden geven een hoogwaardige afwerking. Beide producten vind je in de webwinkel.

  

 

 

Naar de Annie Sloan Shop