Plastic stoel verven met Fusion Mineral™


Plastic tuinstoel verven met Fusion Mineral Paint

Je kunt verschillende materialen verven met Fusion Mineral Paint. Plastic is er ook één van. Hier gaan we plastic stoelen bespreken. Je kent ze vast wel van die plastic kuipstoelen of stapelstoelen voor buiten. Bijna altijd wit, maar hoe gezellig staat het juist in een vrolijke of stoere kleur? Dan zijn ze toch veel leuker? Zo kan je ook oude versleten stoelen weer een nieuw leven geven.

Wat heb je nodig om plastic verven?

Wat ben je nou precies nodig om plastic en in dit geval een plastic stoel te verven?

  • Ontvetter Fusion TSP Alternative
  • Verf, hier is Algonquin gebruikt
  • Synthetische kwasten (Flat Brush is hier het handigste) Foto hieronder, short handled brush en de flat brush van staalmeester
  • Fusion Sanding Pads
  • Schoonmaak doekje
  • Bakje 

 

Hoe ga je te werk?

1. Maak de tuinstoel goed schoon met water en zeep.

2. Ontvet de stoel vervolgens met TSP Alternative. Giet warm water in het kommetje en doe er een dopje TSP bij. Met een doekje neem je de stoel goed af.

3. In principe hoef je niet vooraf te schuren met Fusion Mineral Paint, maar voor de hechting is het altijd beter. Dus neem een fijne sanding pad en schuur het lichtjes op. Let op, vertoond het plastic zichtbare krasjes? Dan is het beter om niet te schuren.

4. Meng de verf (Algonquin) door de pot te draaien en kantelen. Roer niet, want dit veroorzaakt luchtbellen.

5. Dan kan je beginnen met verven! Neem niet teveel verf aan je kwast, dan krijg je geen strepen. 

6. Bij de Fusion Mineral Paint is het belangrijk dat je van begin tot eind verft.  Niet halverwege met een een nieuwe aanzet beginnen dus. Van kant naar kant krijg je het mooiste resultaat.

7. Een afwerklaag is niet nodig door de ingebouwde lak in de Fusion Mineral Paint. Laat het wel 21 dagen goed uitharden voordat je de stoel gaat gebruiken.

Tip, Zet de tuinmeubelen in de winter en bij slecht weer even onder de overkapping, in de schuur of dek het even af. 

Boodschappenlijstje voor de webwinkel

Hieronder staan de producten nog een keer op een rij. Door er op te klikken wordt je gelijk door gelinkt naar de webwinkel.

Variatie tips

Vrolijk de stoel extra op met een sjabloontje. Er zijn hele leuke onder het kopje sjablonen, maar ook onder het kopje Dala Muses  (voorbeelden hieronder) van Fusion Mineral Paint. 

  

Dala Muses Stencils

--------------------------------------------------------------

Ook de Transfers van Redesign zijn geweldig om je stoel mee op te sieren.

 

Floral Collection  en Delicate Fleur    

Grote transfers als deze hierboven, zijn wat duurder, maar de vellen zijn dan ook best groot. Ze worden geleverd in een mooie koker.

Je kiest het plaatje dat je wilt hebben en knipt het uit. Wrijf het met de bijgeleverde stick van het folie vel op de stoel.

Vind je bovenstaande toch wat te prijzig? Er zijn ook kleinere vellen zoals hieronder voor de helft van dit bedrag. Bekijk het hele assortiment van Redesign voor nog veel meer afbeeldingen. Ze bestaan uit 3 velletjes.

 

Redesign Botanical Paradise en Redesign Butterfly

Veel succes!

Heb je je projectje klaar stuur je dan foto's toe? Ben erg benieuwd!

 

Naar alle Fusion Mineral Paint producten