Stof verven met Fusion Mineral Paint™


 

  

Stoffen verven met Fusion Mineral Paint  

Fusion Mineral Paint kan op denim, katoen, linnen, canvas, kunststof en leer. Fluweel en Velours is lastiger.

Kies een kleur uit en meng de verf 1:1 met water. De stof van te voren met een plantenspuit bevochtigen mag, maar is niet echt nodig, omdat de verf na menging met water ook genoeg water bevat.

De eerste verflaag kan er nu opgezet worden. Deze laag moet even goed drogen. Zodra hij goed droog is, (neem daar wel even de tijd voor uurtje of 4-6) neem dan een schuurpad en haal oneffenheden weg zodat het mooi glad aanvoelt.

Daarna zet je de 2e laag erop. Verf 2:1 met water. Dus 2 delen verf op 1 deel water. Zet de 2e laag erop en laat deze weer heel goed drogen. 

Ook deze laag weer licht opschuren en afwerken met de Clear Wax. Deze maakt de stof weer zacht en geeft een leerachtige uitstraling. 

Wilt u er nog een sjabloon opzetten? Doe dat dan nog voor de Wax laag. Laat het drogen en Wax het daarna af.

Haal overtollige wax eraf met een niet pluizende doek en laat het zeker 21 dagen goed uitharden voordat het gebruikt kan worden.

Benodigdheden;

Fusion Mineral Paint™

Sanding Pad

Fusion Coloured Waxes

 

 Stof stempelen

Stempelen op stof? Ja dat kan ook met Fusion MIneral Paint.

Strijk de stamp in met de verf en druk hem af op hout, stof, klei, aardewerk of wat voor ondergrond dan ook. Voor glas zet er eerst een verf laag op. Zorg dat je net genoeg verf op de stamp doet. Te weinig geeft wel een oude look, maar wil je hem er scherp op dan iets meer toevoegen. Te veel, dan kan de afbeelding doorlopen. Even oefenen is aan te raden. Kijk voor toffe Stamps in de webwinkel.

Stof sjabloneren

Ook kan je stof sjabloneren. In de webwinkel is een hele grote collectie sjablonen te vinden. Zet minimale hoeveelheid verf aan je roller of sjabloneerkwast en strijk/tamponeer het op de stof. Voor een Vintage uitstraling zet dan nog minder erop, waardoor hij niet volledig erop gedrukt staat.

Maak sjablonen na die tijd direct schoon, met lauw water en een kwast. Een kwast is zacht en beschadigd het sjabloon minder gauw. Is het al ingedroogd dan eventueel met Kwastenreiniger schoon maken. Wacht je te lang dan droogt het op en krijg je het er heel lastig af. 

Transfer op stof

Transfer op stof? ja dat kan ook, zorg wel voor een gladde ondergrond en desnoods eerst een verflaag waar hij op kan hechten. Werk af met een Waxlaag.