Annie Sloan Chalk Paint™ en Wall Paint™


 

Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint™, omdat ze de behoefte had aan een verf die makkelijk in gebruik is, snel droog zou zijn en op veel manieren toepasbaar zou zijn. Verder had ze een goede selectie van kleuren nodig, die zonodig door de gebruiker verder kon worden uitgebreid. De kleuren zijn daarom onderling mengbaar, waardoor je een heel nieuw kleurenpallet kan maken.

Deze verf is zeer makkelijk in het gebruik en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Werk de verflaag af met een Clear Wax. Voor vloeren en trappen met een Lacqeur. Deze zorgt voor optimale bescherming en zorgt ervoor dat het mooi blijft.

Dus stop naast de verf, een mooie duurzame kwast van Annie Sloan (de brush 08 is fantastisch en blijft jaren goed) als ook de Clear Wax in je mandje en je hebt een groot gedeelte van de basis tools. Een Wax kwast is ook erg fijn werken, vooral als je enthousiast ben geraakt en dat gaat gebeuren, geloof me. Ga je meer meubels verven, dan is een Wax kwast, een kwast die je niet kan missen. Gebruik geen doek, want dan verdwijnt er veel wax in je doek, zonde.

Wanneer de wax wat zachter is dus op kamertemperatuur is hij beter smeerbaar en voorkom je vlekken, haal altijd het overtollige er daarna af met een niet pluizende doek. Doe je dat niet, dan kan hij niet goed uitharden en blijft hij plakkerig aanvoelen.

Bekijk ook het filmpje van Annie Sloan hier onder deze Blog of in de Webwinkel bij de verschillende waxen. 

Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelfs nadat een waslaag is aangebracht.

Waarom onze verf speciaal is.

 • Het is de BESTE verf voor het schilderen van meubels
 • Schuren en gronden is NIET nodig
 • Milieuvriendelijk vanwege een zeer laag gehalte oplosmiddelen
 • Kan gebruikt worden op elke ondergrond, binnen en buiten
 • Het heeft een korte droogtijd, waardoor je vlot kunt doorwerken. S'morgens beginnen, s'avonds het meubelstuk weer op zijn plaats
 • De verf kan verdunt worden met water voor bijv. whitewash, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft
 • De kleuren zijn zodanig samengesteld, dat ze goed onderling gemengd kunnen worden
 • It's a girls paint, but boys can use it too
 • Het is een flexibel product, dus je kunt er heel creatief mee omgaan en gemakkelijk van gedachten veranderen
 • Het laat muren ademen en is daarom uitermate geschikt voor oude huizen of cottages
 • Het kan gebruikt worden als 'impasto', laat hiervoor de deksel van de pot om de verf te laten drogen, waardoor het dikker wordt
 • De verf wordt gemaakt sinds 1990, je zou kunnen zeggen: door de wol geverfd

   


 

Klik op het instellingen radertje en stel de ondertiteling in op nederlands.

Annie Sloan Wall Paint

De nieuwe Annie Sloan Wall Paint is ongelooflijk sterk: het is duurzaam, afwasbaar en schrob baar. Het is ideaal voor keuken, badkamer en plafond. Zelfs achter de kookplaat blijft hij mooi, doordat hij schoon te maken is. Natuurlijk kan hij in elke ruimte van het huis. De Annie Sloan Wall Paint™ ideaal voor plekken in huis wat meer aan slijtage onderhevig is door het veelvuldige gebruik, het is een perfecte aanvulling op de Annie Sloan Chalk Paint™

Net zoals Annie Sloan Chalk Paint™ is Annie Sloan Wall Paint™ een verf op waterbasis die goed dekt. En is er voor gezorgd dat de muurverf rijk is aan kwalitatieve pigmenten, zodat je een goede dekking krijgt en een weelderige diepe kleur met elke kwast streek die je maakt. Net als Annie Sloan Chalk Paint™ is Annie Sloan Wall Paint™ en heeft een zachte matte afwerking met een vleugje glans. Geen spetters geen gedoe.

 

De verf kan net zo gemakkelijk met een roller als met een kwast aangebracht worden; beiden geven een hoogwaardige afwerking. Beide producten vind je in de webwinkel.

 

 


Leave a comment