Informatie en Technieken Annie Sloan Chalk Paint™.


Wat maakt Annie Sloan Chalk Paint™ zo bijzonder?

Heb jij ook zo'n hekel aan schuren en gronden? Ja he? En wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn? Dat kan!

Ik moet je wel waarschuwen, want Annie Sloan Paint™, werkt erg verslavend. Als je eenmaal ontdekt hebt wat je er allemaal mee kan, dan zie ik je waarschijnlijk snel terug in de winkel voor een volgend project!

Annie Sloan ontwikkelde haar speciale verf al 30 jaar geleden. Door haar kennis en passie voor verf heeft ze een super makkelijke kwalitatieve verf ontwikkeld.

"It's a girls paint, but boys can use it too"

Pas de stijl toe die jij mooi vindt. Je hoeft niet meer te zoeken naar de kast van je dromen, je maakt hem zelf! De mogelijkheden en technieken zijn eindeloos.

*Je werkt met een milieuvriendelijke verf. (watergedragen)

*Je geeft 2e hands meubelen weer een kans. (recyclen)

*Je spaart geld uit.

*Je maakt je eigen creatie zoals jij het graag wilt. 

*Je zit gelijk in de opbouwende fase, want voorwerk is niet nodig. (behalve even schoonmaken)

*Je kunt er je hele huis mee restylen door de ruime toepassingsmogelijkheden en de geschiktheid voor bijna alle ondergronden.

Annie heeft verschillende lijnen in haar verf:

Annie Sloan Chalk Paint™, verf met een kalkachtige, matte uitstraling (krijtverf). Poreuze verf die sterk en krasvast wordt gemaakt door de Clear Wax of Lacqeur. Iedere ondergrond, behalve olie. (o.a. hout, glas, metaal, fineer, tegeltjes, stof etc.)

 

Annie Sloan Satin Paint™,  verf met een zachte zijdeachtige midden glansachtige uitstraling. Supersterk door de reeds toegevoegde lak en behoeft daardoor geen extra afwerking. Hout en Metaal. (o.a. deuren, plinten, keukenkastjes en meubeltjes)

Annie Sloan Wall Paint™, muurverf met een zijdeachtige zachte uitstraling. Voor muren van steen, reeds geverfde muren of over behang. Afwasbaar en vet werend.

Lees meer over de Wall Paint™ en Satin Paint™ in mijn andere Blog

Het is nu een kwestie van een mooie kleur uitkiezen! Weet dat deze kleuren onderling ook nog mengbaar zijn. Ik wil je geen keuzestress bezorgen, ;-)

Vandaag besteld is meestal de volgende dag bezorgd. Zo kan je lekker snel aan de slag.

Voor tips en advies, Mail of App me.

Annie Sloan Paint de verf met heel veel mogelijkheden

Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint™ zo'n 35 jaar geleden, omdat ze de behoefte had aan een verf die makkelijk in gebruik is, snel droog zou zijn en op veel manieren toepasbaar zou zijn. 

De Annie Sloan Chalk Paint™ is geschikt voor heel veel verschillende technieken. Al deze technieken zijn te lezen in de vele boeken die ze inmiddels al heeft geschreven. Ook op You Tube vind je veel filmpjes die op een simpele manier uitleggen hoe het werkt.

Kortom samen met een superfijne product begeleiding heeft Annie Sloan inmiddels miljoenen enthousiaste volgers over de hele wereld. 

De Chalk Paint™ kan op bijna iedere ondergrond, behalve olie ondergronden. Dit omdat het watergedragen verf is. De mogelijkheden zijn zo divers, dat het eigenlijk toepasbaar is voor het hele huis. Je wordt automatisch fan.

De fantastische verf kleuren van Annie Sloan zijn ook nog eens onderling mengbaar, waardoor je een heel nieuw kleurenpallet kan maken. 

De Werkschuur verkooppunt Annie Sloan Paint

De Werkschuur is al vanaf 2015 verkooppunt van Annie Sloan Chalk Paint™. 

Je kunt je uitleven met je eigen creativiteit. Ieder item, muur of meubelstuk creëer je naar je eigen smaak. 

Niet meer zoeken naar dat ene meubelstuk in die kleur, je verft hem zelf!

Doordat de Chalk Paint™ zo makkelijk in het gebruik is, geeft het je de kans direct creatief te zijn. Ook omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden.

De verf heeft een mooie matte uitstraling en maakt van ieder "lelijk" meubelstuk/item weer een eyecatcher!

*Werk de verflaag af met Annie Sloan Paint Soft Clear Wax

*Voor vloeren en trappen met de Annie Sloan Lacqeur™. (lak,vernis) Deze zorgt voor optimale bescherming en zorgt ervoor dat het mooi blijft.

Als stockist help ik de mensen graag, zo is er ook een voor doe tafel in de winkel waar ik alle technieken kan uitleggen. Ook het gebruik van de verschillende producten kan ik hier demonstreren.

Ook op de website staan heel veel filmpjes die je gegarandeerd gaan helpen.

Alles onder 1 dak en met geregeld leuke kortingen!

Stop naast de verf ook een mooie duurzame kwast in je mandje en bestel die mee. De Brush 08 is het meest verkochte van Annie Sloan.  Deze is fantastisch, soepel, haart niet en blijft jaren goed.
Neem ook de Annie Sloan Paint Soft Clear Wax  mee in je winkelwagen en je hebt een groot gedeelte van de basis tools.

Wil je starten en een leuk voordeeltje mee pakken? Check ook even de Annie Sloan voordeelpakketten dan heb je alles in éénkeer en met een leuke korting! Dat is nog eens een fijne meepakker. De meeste basis producten zitten al in Voordeel Pakket 1, maar in Voordeel pakket 2 zit ook nog de Annie Sloan Brush 08. 

Extra voordeel aankoop voor de Annie Sloan Wax Brush  (in S en L) in voordeel pakket 2 van Annie Sloan, want daar krijg je een kortingscode voor de handige Wax Brush in de Small maat.

Deze is erg fijn werken, vooral als je enthousiast bent geraakt en dat gaat zeker gebeuren, geloof me. Ga je meer meubels verven? Dan is een Annie Sloan Wax Brush, een kwast die je niet kan missen. Gebruik geen doek, want dan verdwijnt er veel wax in je doek, dat is zonde.

Wanneer de Annie Sloan Paint Soft Clear Wax™ wat zachter is, dus op kamertemperatuur is hij beter smeerbaar en voorkom je vlekken. Haal altijd direct daarna het overtollige er af met een niet pluizende doek. Doe je dat niet, dan kan hij niet goed uitharden en blijft hij plakkerig aanvoelen.

Bekijk voor een fijne uitleg ook de filmpjes over de Dark en Black Wax van Annie Sloan hier onder deze Blog of in de Webwinkel bij de verschillende waxen. 

Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelfs nadat een wax laag is aangebracht.

We leveren supersnel en door heel Nederland en Belgie

Onze bestellingen worden met zorg ingepakt en altijd voorzien van een informatiepakket. Wilt u graag een informatie pakket in het Engels, Duits, Frans of Italiaans? Geef dit dan even aan in opmerkingen en wij zorgen dat het bijgesloten wordt.

En waarom is deze verf zo speciaal? Nou nog 1 keer dan.

 • Het is de BESTE verf voor het schilderen van meubels
 • Schuren en gronden is NIET nodig
 • Milieuvriendelijk vanwege een zeer laag gehalte oplosmiddelen
 • Kan gebruikt worden op elke ondergrond, binnen en buiten
 • Het heeft een korte droogtijd, waardoor je vlot kunt doorwerken. S'morgens beginnen, s'avonds het meubelstuk weer op zijn plaats
 • De verf kan verdunt worden met water voor bijv. white wash, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft
 • De kleuren zijn zodanig samengesteld, dat ze goed onderling gemengd kunnen worden
 • It's a girls paint, but boys can use it too
 • Het is een flexibel product, dus je kunt er heel creatief mee omgaan en gemakkelijk van gedachten veranderen
 • Het laat muren ademen en is daarom uitermate geschikt voor oude huizen of cottages
 • Het kan gebruikt worden als 'impasto', laat hiervoor de deksel van de pot om de verf te laten drogen, waardoor het dikker wordt
 • De verf wordt gemaakt sinds 1990, je zou kunnen zeggen: door de wol geverfd

Goede uitleg en begeleiding ook na uw bestelling.

Hoe werkt het verven met Annie Sloan Chalk Paint™. Hieronder vind je een Beginners film met fijne uitleg van Annie Sloan zelf. 

Klik op het instellingen radertje in het You Tube Filmpje hieronder en stel desgewenst de ondertiteling in op Nederlands.

Dit filmpje laat zien hoe makkelijk de Chalk Paint™ werkt. Dit zijn de basis beginselen. En kan je starten met je eerste project!


 

Annie Sloan verschillende technieken

Er zijn heel veel technieken mogelijk met de Annie Sloan Chalk Paint™.

Wil je ze graag leren? Dat kan door één van haar boeken  te lezen of door één van de andere filmpjes te bekijken van Annie Sloan over bijvoorbeeld:

 

 Distressen en Sjabloneren

 Ombré techniek

 Antibes Green met Black Wax

 Old White met Dark Wax

 Blenden

 

 

Annie Sloan Paint shoppen