Fusion Mineral Paint Furniture Colour Waxes


 Wat is de Furniture wax?

De Furniture Wax van Fusion Mineral Paint heeft 8 prachtige kleuren en is geschikt voor heel veel doeleinden. Je kunt er heel veel stijlen mee creëren.

Ontdek welke creatie bij jou past en pas de colour wax toe op al je items, van potten, lijsten tot meubels. Je kan er je gesjabloneerde afbeeldingen mee verrijken en levendiger maken. Tot subtiele accenten of een complete vintage look. De mogelijkheden zijn eindeloos en inspirerend.

Deze meubelwas bestaat al meer dan 30 jaar en is ontzettend sterk en duurzaam. Het is gemaakt van natuurlijke bijenwas, Carmauba was en een geurloos oplosmiddel.

Hoe gebruik ik de Furniture Wax?

Gebruik minimaal aan was (wax) aan je kwast, je gebruikt gauw teveel. Een beetje was aan je kwast tippen is voldoende. De was is namelijk goed gepigmenteerd.

Breng aan met een kwastje. Geen doek, want daar verdwijnt de wax makkelijk in.

Breng de kleur wax op met een platte (flat brush). De kleine potjes van 50 gr. met een spalter.  De grotere potten van 200 gr. kan met de Wax Kwast. De kleur wax (colour wax) is zacht en creamy waardoor met een kwastje werken ideaal is.

Let op de spalter is niet geschikt voor de Annie Sloan Clear Wax. Deze is namelijk iets steviger, gebruik daar de wat sterkere Wax Brush voor.

 

Deze mooie kleur waxen (colour waxes) kan je gebruiken over je reeds geverfde item of meubelstuk. Mooi over sierrandjes of over de verf voor een speciale look. 

Welke uitstraling kan ik creëren met de Colour waxes?

Je kan hem een oude look geven met de donkere waxen. Vintage Espresso, heeft een bruine tint en geeft een mooie vintage look. Ageing is een donker grijze, bijna zwarte tint wat je item een antieke look geeft. Of kies je voor een industriële, rustiek verweerde look? Kies dan voor de zwarte was, Black Wax.

    

Een oude white wash look met de Liming wax.

Een mooie shiny look creëer je met de Metallic waxen.

Kies Copper  wanneer je een oude koperen patina uitstraling wilt. De koper komt het best tot zijn recht op donkere kleuren.

Rose Gold geeft een mooie shiny effect over je verflaagje. Een luxe uitstraling.

Voor Pearl, (parelmoer) kies je wanneer je een mooie shiny (glinsterende) uitstraling wilt. 

  

De Clear Wax haalt eventueel overtollige wax (was) er weer af. Zo kan je er mee spelen tot het gewenste uiterlijk. Laat het een half uur drogen en poets het geheel op met een niet pluizende doek.

Ook kan je de Clear Wax mengen met de andere kleur waxen om de intensiteit te temperen.

De Colour waxes zijn niet waterbestendig.

.

 

Benieuwd naar hoe het werkt? Bekijk dan onderstaand filmpje. Hierin wordt alles nog eens extra uitgelegd. 

 Furniture Wax in de Shop